Tuinonderhoud

Uw tuin elk seizoen in topconditie
 

Onder invloed van de seizoenen is een tuin voordurend in beweging en groei, dit vraagt om onderhoud. Het onderdeel tuinonderhoud is even belangrijk of misschien wel belangrijker dan de aanleg van uw tuin.

 

Om op termijn van uw tuin te blijven genieten is het noodzakelijk deze regelmatig en kundig te onderhouden.

 

Een mooi gazon is het middelpunt van de tuin. Om een mooi gazon te verkrijgen of te behouden zijn doelmatige bemesting, regelmatig maaien, verticuteren en beluchten noodzakelijk.
Verticuteren en beluchten horen bij de voorjaarsbeurt, hierdoor krijgen de wortels meer lucht en water zodat het gras weer goed kan groeien.

 

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Bomen, hagen, heesters en vaste planten blijven gezond, krijgen de ruimte die ze nodig hebben, behouden hun vorm en de bloei wordt gestimuleerd.
Snoeien vereist een gedegen plantenkennis. Niet alle planten kunnen in elk seizoen gesnoeid worden en ook de wijze van snoeien is voor iedere plant of boom verschillend.

 

Naast het uitvoeren van de voorjaarsbeurt, het winterklaar maken van uw tuin of een incidentele beurt , verzorgen wij ook het totale onderhoud van uw tuin. Voor zowel bedrijven als particulieren.