Bomen verplaatsen met behulp van Hoveniersbedrijf Stevens

Bomen verplaatsen

Heeft u nieuwe plannen voor uw tuin of terrein en moeten voor die plannen een aantal bomen wijken? Door de bomen te verplaatsen wordt de natuur niet onnodig geschaad en geeft u uw bomen een tweede kans. Bomen verplaatsen is een flinke klus en kan alleen worden uitgevoerd met de nodige kennis en ervaring. Daarom is het aan te raden om deze werkzaamheden uit te besteden aan een ervaren hoveniersbedrijf. Hoveniersbedrijf Stevens heeft jarenlange ervaring op het gebied van tuinaanleg, boomverzorging en bomen verplaatsen. Wij beschikken over alle materialen en gereedschappen om uw bomen veilig te verplaatsen. Uw bomen zijn bij ons in goede handen.

Bomen laten verplaatsen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom bomen verplaatsen?

Hoveniersbedrijf Stevens hecht veel waarde aan het behoud van de natuur. Daarom kunt u naast bomen verwijderen ook bij ons terecht voor het verplaatsen van bomen. Bomen laten verplaatsen zorgt er voor dat gezonde bomen die op de verkeerde plek staan een tweede kans krijgen. Het komt regelmatig voor dat een boom op een plek staat waar hij onvoldoende groeit of dat een boom in de weg staat van nieuwe plannen. In dergelijke gevallen kan er voor worden gekozen om de boom te verwijderen, maar als het een gezonde boom betreft is dat jammer en bovendien onnodig. Door de boom te verplaatsen worden er geen gezonde bomen gekapt en kan deze boom op een andere plaats rustig verder groeien. Het verplaatsen van bomen zorgt er voor dat gezonde bomen een tweede kans krijgen en dat de natuur zo min mogelijk wordt geschaad.

Verschillende manieren van bomen verplaatsen

Het verplaatsen van bomen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Als het een kleine of zeer jonge boom betreft, kan er voor worden gekozen om de boom met behulp van een tuinspade uit de grond te scheppen en elders weer in de grond te planten. Jonge bomen met een gemiddelde grootte kunnen het beste met behulp van een verplantmachine uit de grond worden verwijderd. Betreft het een grote of zeer grote boom? Dan is een hijskraan vaak de beste oplossing. Soms kan een boom met een hijskraan of verplantmachine direct naar de nieuwe plaats worden getransporteerd. Wanneer de afstand groter is dan een paar honderd meter, is speciaal transport echter noodzakelijk. Welk soort transport de beste keuze is, is afhankelijk van de grootte van de boom en hoe ver de boom vervoerd moet worden. Wilt u één of meerdere bomen verplaatsen? Dan bespreken wij vooraf met u hoe het verplaatsen wordt aangepakt en welke materialen en machines daarbij gebruikt worden. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Bomen laten verplaatsen door de ervaren hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens

Wanneer mogen bomen verplaatst worden?

Bomen verplaatsen kan helaas niet altijd worden uitgevoerd. Zo moet de boom uiteraard gezond en sterk genoeg zijn om verplaatst te worden. Daarnaast speelt de afstand tussen de oude en de nieuwe standplaats van de boom een grote rol en is het belangrijk dat de boom een formaat heeft dat vervoerd kan worden zonder schade aan te richten aan de omgeving of de boom zelf. Het verplaatsen van bomen kan het beste worden uitgevoerd in de wintermaanden. In deze periode is de boom in rust en zijn de risico’s het kleinst. Wilt u één of meerdere bomen verplaatsen? Dan komen wij altijd bij u langs om de boom te controleren en een plan van aanpak op te stellen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bomen laten verplaatsen door Hoveniersbedrijf Stevens

Gunt u uw bomen een tweede kans en wilt u één of meerdere bomen laten verplaatsen? Hoveniersbedrijf Stevens heeft jarenlange ervaring op het gebied van bomen verplaatsen. Daarnaast beschikken wij over alle professionele materialen en gereedschappen om zelfs de grootste bomen van een nieuwe standplaats te voorzien. Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor uw bomen kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bomen te bespreken.

Boomverzorging voor verplaatste bomen

Bomen die recent verplaatst zijn hebben extra verzorging nodig. Het is belangrijk dat ze voldoende water krijgen en in sommige gevallen is het aan te raden om de boom van extra voedingsstoffen te voorzien. Hoveniersbedrijf Stevens heeft jarenlange ervaring met het verplaatsen van bomen en neemt de nazorg graag op zich. Naast boomverzorging voor verplaatste bomen kunt u ook bij ons terecht voor algemene boomverzorging. Van bomen planten en verankeren tot bomen snoeien en bomen verwijderen, wij voeren alle boomverzorgingsklussen graag voor u uit. Onze ervaren hoveniers zijn gewend om te werken in allerlei verschillende omgevingen, voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Van particulieren en bedrijven tot vakantieparken en overheden zoals gemeentes, geen klus is voor ons te groot.

Het verplaatsen van bomen geeft ze een tweede kans

Contact opnemen met Hoveniersbedrijf Stevens

Het verplaatsen van bomen is een behoorlijke onderneming. Zo moet de nieuwe plaats van de boom worden bepaald, moet er een route worden uitgestippeld en moet er een plan van aanpak worden gemaakt, waarin de werkwijze en de benodigde materialen en machines duidelijk beschreven staan. Omdat bomen verplaatsen een behoorlijke klus is die veel inzicht en ervaring vereist, is het aan te raden deze werkzaamheden over te dragen aan uw hovenier in Hoogeveen, Hoveniersbedrijf Stevens. Heeft u vragen over bomen laten verplaatsen, wilt u meer weten over ons bedrijf of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Bomen laten verplaatsen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan