Bomen planten kunt u het beste overlaten aan de ervaren hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens

Bomen planten

Wilt u één of meerdere bomen laten planten in uw tuin of op uw terrein? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf Stevens aan het juiste adres. Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van tuinaanleg en boomverzorging is het planten van uw bomen bij ons in goede handen. Wij zijn in het bezit van de vereiste kennis en materialen om uw bomen op de juiste wijze te planten, zodat u jarenlang kunt genieten van prachtige, gezonde bomen. Ons enthousiaste team van ervaren hoveniers staat voor u klaar om uw bomen te planten en te verankeren. Wij zijn u graag van dienst.

Het belang van een goede basis

Om problemen in de toekomst te voorkomen is het van groot belang dat de boom een goede basis heeft. Dat houdt in dat bomen op de juiste wijze en op de juiste plek geplant moeten worden. Plant bomen op een plek waar ze enigszins beschut staan, de beschikking hebben over voldoende water en niet de hele dag in de volle zon staan. Zo heeft de boom ideale leefomstandigheden om snel uit te groeien tot een grote, volwassen boom. Ook de manier waarop de boom wordt geplant is van belang. Zo kan een verkeerde plantwijze er voor zorgen dat de boom scheefzakt, afbreekt, een ziekte oploopt of vroegtijdig doodgaat. Door rekening te houden met de standplaats en de manier van bomen planten, voorziet u uw bomen van een goede basis en kunt u jarenlang genieten van prachtige, gezonde bomen.

Bomen laten planten door hoveniersbedrijf Stevens

Bomen laten planten door Hoveniersbedrijf Stevens

Het planten van bomen is een klus die vaak onderschat wordt. Toch kan er bij het bomen planten veel misgaan en kan een foutieve plantwijze grote gevolgen hebben voor de verdere levensduur van de boom. Het planten van bomen is daarom een klus waarbij nauwkeurigheid een vereiste is. Door nauwkeurig te werk te gaan is de kans dat de boom vroegtijdig doodgaat vrijwel nihil en komen andere problemen in de toekomst, zoals wortelproblemen of het scheefzakken van de boom, nagenoeg niet voor. Wilt u uw bomen een goede start geven? Dan is het aan te raden om het planten van bomen uit te besteden aan een professional. Hoveniersbedrijf Stevens heeft jarenlange ervaring op het gebied van boomverzorging en tuinaanleg en ook het bomen planten is bij ons in goede handen. Bomen planten uitbesteden aan Hoveniersbedrijf Stevens zorgt er voor dat u jarenlang kunt genieten van prachtige, gezonde bomen.

De juiste periode voor het planten van bomen

Het planten van bomen uitbesteden aan een ervaren boomverzorger

Het planten van bomen kan het beste worden uitgevoerd als de bomen hun bladeren laten vallen. Als de bomen weer uitlopen is het plantseizoen ten einde. Toch gaat deze regel niet altijd op. Zo mogen bomen die in een pot gekweekt zijn het hele jaar door geplant worden, als de grond maar niet bevroren is. Voor bomen die vanuit de volle grond verplant worden naar een ander stuk grond geldt dat er alleen geplant wordt in het plantseizoen, tenzij er te veel sneeuw ligt of de grond zwaar bevroren of te nat is. Ook als er risico op structuurbederf van de bodem is, wordt er niet geplant. Door ons te houden aan de aangewezen plantperiodes wordt voorkomen dat de boom vroegtijdig doodgaat en weet u zeker dat u jarenlang kunt genieten van een prachtige boom.

Het planten van bomen

Bij het planten van een boom kan veel mis gaan. Zo worden bomen regelmatig te diep of juist te ondiep geplant. Het te diep planten van bomen kan er voor zorgen dat er geen water of zuurstof bij de wortels van de boom komt, waardoor de wortels verrotten en de boom uiteindelijk vroegtijdig doodgaat. Het niet diep genoeg planten van een boom kan er voor zorgen dat de wortels uitdrogen, waardoor de boom uiteindelijk ook doodgaat. Wilt u zeker weten dat uw jonge bomen op de juiste wijze geplant worden? Door het bomen planten over te laten aan de ervaren hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens weet u zeker dat uw bomen op de juiste wijze geplant worden en is de overlevingskans van de bomen het grootst.

Bomen verankeren

Wilt u uw jonge bomen voorzien van extra stevigheid, zodat ze beter bestand zijn tegen harde wind en andere extreme weersomstandigheden? Dan is het aan te raden om de bomen na het planten te laten verankeren. Bomen verankeren zorgt er voor dat de boom extra stevigheid heeft. Hierdoor is de kans dat de boom scheef waait of de stam knikt of beschadigd raakt aanzienlijk kleiner en kunnen uw jonge bomen in alle rust uitgroeien tot grote bomen. Wilt u uw bomen van extra stevigheid voorzien? Hoveniersbedrijf Stevens voert het bomen verankeren graag voor u uit.

Bomen verankeren voor extra stevigheid

Een goede start voor uw jonge bomen

De manier waarop een boom geplant wordt, is allesbepalend voor de verdere levensduur van de boom. Het is belangrijk dat een boom op de juiste hoogte geplant wordt en indien nodig van extra stevigheid wordt voorzien. Heeft u zelf geen ervaring met het planten van bomen? Dan is het aan te raden om het bomen planten uit te besteden aan uw hovenier in Hoogeveen, Hoveniersbedrijf Stevens. Uw bomen laten planten door Hoveniersbedrijf Stevens zorgt er voor dat uw bomen op de juiste wijze geplant worden en voorziet ze een goede start.

Boomverzorging laten uitvoeren door Hoveniersbedrijf Stevens

Boomverzorging omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om een boom gezond te houden. Bomen planten is een klein maar belangrijk onderdeel van boomverzorging. De manier waarop bomen geplant worden is namelijk allesbepalend voor de verdere levensloop. Door een boom op de juiste wijze te planten hoeft de boom in een later stadium minder te worden bijgestuurd. Boomverzorging bestaat echter uit meer werkzaamheden dan bomen planten. Zo behoren ook bomen snoeien, bomen verplaatsen en bomen verwijderen tot boomverzorging. Hoveniersbedrijf Stevens kan al deze werkzaamheden voor u uitvoeren. Wij werken zowel in opdracht van particulieren als bedrijven, vakantieparken en gemeentes. Dankzij onze professionele gereedschappen en materialen kunnen wij alle boomverzorgingsklussen efficiënt en veilig uitvoeren, zodat de overlast zo veel mogelijk beperkt blijft. Onze ervaren hoveniers zijn u graag van dienst.

Contact, informatie & advies

Heeft u vragen over het planten van bomen, wilt u meer weten over Hoveniersbedrijf Stevens of wilt u een afspraak maken voor het planten van één of meerdere bomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.