Uw vijver laten onderhouden door een professional? Met Hoveniersbedrijf Stevens geniet u altijd van een prachtige, gezonde vijver

Vijver laten onderhouden

Bent u de trotse eigenaar van een prachtige vijver? Net als de rest van uw tuin heeft ook uw vijver regelmatig onderhoud nodig. Ziet u het niet zitten om uw vijver zelf te onderhouden? Laat het vijveronderhoud dan uitvoeren door de vakkundige hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens. Door uw vijver regelmatig te onderhouden blijft de vijver gezond én blijft uw vijver een prachtige, verzorgde uitstraling houden. Van het controleren van de waterkwaliteit tot het repareren van de vijvertechniek, onze hoveniers voeren het graag voor u uit.

  • Altijd een goed verzorgde vijver
  • Jarenlange ervaring voor de gezondste vijver
  • Hoogwaardige kwaliteit materialen

Vijver laten onderhouden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het belang van regelmatig vijveronderhoud

Wilt u altijd kunnen genieten van een prachtige, stralende vijver? Dan is het belangrijk dat alle onderhoudswerkzaamheden aan de vijver trouw worden uitgevoerd. Hierdoor blijft het water gezond, de vijver leefbaar én de uitstraling van uw vijver op peil. Een vijver onderhouden is echter een lastige klus die veel tijd kost en specifieke kennis vereist. Heeft u geen groene vingers of ontbreekt het u aan de tijd om het vijver onderhoud zelf uit te voeren? De hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens zijn u graag van dienst.

Uw vijver in topconditie, het hele jaar door

Om jarenlang te kunnen genieten van een prachtige vijver is goed vijveronderhoud van groot belang. Op het regelmatig meten en eventueel bijstellen van de waterkwaliteit na, zijn alle onderhoudswerkzaamheden van de vijver seizoensgebonden. Elk seizoen zijn er weer andere taken die uitgevoerd moeten worden, om er voor te zorgen dat uw vijver in topconditie blijft. Wilt u zeker weten dat het onderhoud van uw vijver op de juiste manier wordt uitgevoerd? Dan is het aan te raden om uw vijveronderhoud uit te besteden aan een professioneel hoveniersbedrijf. Uw vijver laten onderhouden door de experts van Hoveniersbedrijf Stevens zorgt ervoor dat u altijd kunt genieten van een prachtige vijver.

Vijver onderhoud

Het voorjaar: grootschalig vijveronderhoud

Het onderhoud in het voorjaar bestaat voornamelijk uit preventieve algenbestrijding en het verzorgen van de beplanting van de vijver. De planten worden gesnoeid, gecontroleerd op afwijkingen en/of verjongd. Dode vijverplanten worden verwijderd en indien nodig worden er een aantal nieuwe vijverplanten geplant. De vijver wordt tevens gecontroleerd op vorstschade en alle vijvertechniek ondergaat een grondige inspectie. Als laatste worden de vissen in de vijver gecontroleerd op afwijkingen en krijgt u van ons een aantal tips wat betreft de verzorging van de vissen in het voorjaar.

De zomer: De vijver op peil houden

In de zomer is een vijver onderhouden aanzienlijk eenvoudiger dan in het voorjaar. Om uw vijver in balans te houden is het allereerst zeer belangrijk dat pompen en andere apparatuur geheel naar behoren werken. Daarom wordt de techniek van de vijver ook in de zomer gecontroleerd en eventueel gerepareerd door onze hoveniers. Tevens zorgen onze hoveniers ervoor dat de filters van de vijver schoon blijven, controleren ze de vijver op algenvorming en worden te groot geworden vijverplanten opgedeeld of gesnoeid. Door uw vijveronderhoud uit te besteden aan de hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens weet u zeker dat uw vijver altijd in topconditie is.

Het najaar: essentieel vijver onderhoud

Het onderhoud in het najaar is het allerbelangrijkste moment van vijveronderhoud. Dit onderhoud zorgt er namelijk voor dat de vijver in de winter niet verzuurt en dat er in het voorjaar geen algenvorming plaatsvindt. Om deze twee dingen te voorkomen maken wij de vijver goed schoon. Het schoonmaken omvat het verwijderen van bodemslib en afgestorven plantdelen. Daarnaast kunnen onze hoveniers een fijnmazig net over de vijver te spannen, om het inwaaien van bladeren te voorkomen. Met behulp van de vakkundige hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens blijft de kwaliteit van uw vijver optimaal.

De winter: Rust

In de winter is het vijveronderhoud zeer beperkt, omdat de vijver in rust is. De planten groeien niet, de vissen verkeren in een winterslaap en ook algen vormen geen bedreiging. Het is wel belangrijk dat bij vorst de vijver voor een gedeelte ijsvrij blijft en vorstschade zo veel mogelijk voorkomen wordt. De hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens zijn u ook in de winter graag van dienst.

Vijver onderhouden

Uw vijver laten onderhouden door de hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens

Uw vijver is in goede handen bij Hoveniersbedrijf Stevens. Van vijveraanleg tot vijveronderhoud, wij kunnen alle vijverwerkzaamheden voor u uitvoeren. Naast het onderhouden van uw vijver, kunnen wij ook de rest van uw tuin onderhouden. Van onkruidbestrijding en boomverzorging tot gazononderhoud, wij voeren alle werkzaamheden in uw tuin graag voor u uit. Wij kunnen vijveronderhoud en overig tuinonderhoud zowel op afroep als aan de hand van een onderhoudscontract uitvoeren. Van wekelijks of maandelijks tot seizoensgebonden of eenmaal per jaar, u beslist hoe vaak wij bij u langskomen. Heeft u vragen over uw vijver of wilt u een onderhoudscontract bij ons afsluiten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Contact, informatie en advies over vijveronderhoud

Wilt u genieten van een prachtige vijver, zonder dat u daarvoor het vijver onderhoud moet uitvoeren? Besteed uw vijveronderhoud uit aan de vijverexperts van Hoveniersbedrijf Stevens. Wat de onderhoudswerkzaamheden van uw vijver ook zijn, onze hoveniers voeren de werkzaamheden graag voor u uit. Heeft u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over ons bedrijf of bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van vijver onderhoud? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan u graag te woord.

Vijver laten onderhouden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan