Gazon aanleggen

Gazon laten aanleggen

Het gazon beslaat vaak een groot gedeelte van de tuin en is daarom een bepalende factor in de uitstraling van uw tuin. Een slecht onderhouden gazon kan uw tuin onverzorgd en rommelig laten ogen. Een stralend groen gazon kan de uitstraling van uw tuin echter naar een hoger niveau tillen. Wilt u een nieuw gazon laten aanleggen in uw tuin? Een prachtig gazon begint bij goede gazonaanleg. Door uw gazon aan te laten leggen door Hoveniersbedrijf Stevens worden veel problemen in de toekomst voorkomen.

  • Een strak nieuw gazon
  • Jarenlange ervaring met gazons
  • Snel en professioneel gelegd

Nieuw gazon laten aanleggen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Gazon aanleggen met graszoden

Laat u een geheel nieuwe tuin aanleggen en wilt u de nieuwe tuin van een prachtig gazon voorzien? Of wilt u alleen het gazon in uw huidige tuin opnieuw laten aanleggen? Wat de situatie ook is, een stralend groen gazon begint bij goed gazonaanleg. Er zijn verschillende manieren om een gazon aan te laten leggen. Wilt u direct kunnen genieten van een prachtige, stralend groene grasmat? Dan is gazonaanleg met behulp van graszoden de beste keuze. Graszoden vormen binnen een dag een prachtig groen gazon. Voordat er begonnen kan worden met de aanleg van het nieuwe gazon, moet eerst het oude gazon verwijderd worden. Daarna wordt de bodem gecontroleerd op stenen, onkruid en andere afwijkingen, omgespit en geëgaliseerd. Na het bemesten van de bodem kan er gestart worden met de aanleg van de graszoden. Als alle graszoden aangelegd zijn, wordt het gazon aangedrukt met een wals en vervolgens besproeid. Na een aantal weken kunt u het gazon betreden en er onbeperkt gebruik van maken. Een gazon laten aanleggen met behulp van graszoden zorgt voor een sterk en gezond gazon, waar u jarenlang onbezorgd van kunt genieten.

Gazon laten aanleggen

Gazon aan laten leggen met graszaad

Geeft u liever de voorkeur aan gazonaanleg met behulp van graszaad? Ook daarvoor bent u bij Hoveniersbedrijf Stevens aan het juiste adres. Een gazon aanleggen met graszaad kan het beste uitgevoerd worden in het voorjaar of in de nazomer. De nazomer is qua temperatuur het meest geschikt, omdat onkruid in deze periode minder snel ontkiemt. Net als bij een gazon van graszoden wordt het oude gazon verwijderd en de bodem gecontroleerd, omgespit en geëgaliseerd. Na het inzaaien wordt het graszaad licht in de grond geharkt. Het is vervolgens belangrijk dat de bodem goed nat wordt gehouden. Hierdoor hecht het graszaad sneller aan de bodem en kunt u zo snel mogelijk genieten van een stralende grasmat. Hoveniersbedrijf Stevens weet dat een prachtig groen gazon de uitstraling van een tuin naar een hoger niveau kan tillen. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van graszaad van hoge kwaliteit, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van een mooi en verzorgd gazon. Wilt u dat uw schitterende gazon ook als het donker is de aandacht krijgt die het verdient? U kunt ook bij Hoveniersbedrijf Stevens terecht voor de aanleg van tuinverlichting. Goede tuinverlichting maakt uw tuin veilig en sfeervol en geeft alle mooie elementen in uw tuin, zoals uw gazon, de spotlight die ze verdienen.

Gazonaanleg

Schaduw gazon laten aanleggen

Op sommige plaatsen in de tuin groeit het gazon beter dan op andere plaatsen. Zeker op schaduwrijke plaatsen kan het lastig zijn om een egaal en groen gazon te creëren. Door gebruik te maken graszaad voor een schaduwgazon, hebben ook die plaatsen in de tuin een prachtig groen gazon. Naast graszaad voor een schaduwgazon is er ook graszaad voor een speelgazon en graszaad voor een siergazon verkrijgbaar. Zo is er voor elke situatie een passend gazon.

Het belang van goed gazononderhoud

Een stralend groen gazon begint bij goed gazonaanleg. Om het gazon echter het hele jaar door groen te houden is ook goed gazononderhoud van groot belang. Door het gazon met enige regelmaat te verticuteren, te beluchten, te bemesten en door te zaaien blijft het gazon gezond en behoudt het zijn groene kleur en hoge dichtheid. Is tuinonderhoud niet helemaal uw ding en ziet u het niet zitten om daarnaast ook het gazononderhoud zelf uit te moeten voeren? Voor zowel algemeen tuinonderhoud als enkel gazononderhoud bent u bij Hoveniersbedrijf Stevens aan het juiste adres. Wij voeren zowel het tuinonderhoud als het gazononderhoud met plezier voor u uit. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gazon aan laten leggen

Meer informatie over gazonaanleg? Neem contact op met Hoveniersbedrijf Stevens

Wilt u een nieuw gazon aanleggen maar weet u nog niet helemaal welke methode van gazonaanleg het meest geschikt is voor uw tuin? Of wilt u een nieuw gazon aan laten leggen en daarin ook een nieuwe vijver laten aanleggen? Bij Hoveniersbedrijf Stevens staan uw wensen centraal. Wat de klus ook is, wij realiseren uw tuinwensen graag voor u. Bent u op zoek naar advies, heeft u vragen over onze diensten of wilt u meer weten over ons hoveniersbedrijf in Hoogeveen? Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Nieuw gazon laten aanleggen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan