Vijver aanleggen in uw tuin? Hoveniersbedrijf Stevens is u graag van dienst

Vijver laten aanleggen

Kan uw tuin wel wat extra’s gebruiken, maar ziet u het niet zitten om uw hele tuin opnieuw te laten aanleggen? Laat een vijver aanleggen door de hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens. Een vijver heeft de kracht om de uitstraling van uw hele tuin naar een hoger niveau te tillen en zorgt er voor dat uw tuin een levendige uitstraling krijgt. Hoveniersbedrijf Stevens kan in elke tuin een passende vijver aanleggen. Van een moderne vijvers tot traditionele vijvers, geen klus is ons te groot. Het enthousiaste team van Hoveniersbedrijf Stevens is u graag van dienst.

 • Samen uw vijver ontwerpen
 • Jarenlange ervaring
 • Luxe tuinuitstraling

Vijver laten aanleggen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vijver ontwerp

Wilt u een vijver laten aanleggen in uw tuin? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf Stevens aan het juiste adres. Vanuit jarenlange ervaring kunnen wij u garanderen dat de aanleg van uw nieuwe vijver bij ons in goede handen is. Bij Hoveniersbedrijf Stevens staan uw wensen centraal. Voordat uw nieuwe vijver wordt aangelegd, vindt er eerst een gesprek plaats. In dit gesprek bespreken wij uw wensen, bekijken we welke mogelijkheden de beschikbare ruimte biedt en stellen we samen met u een vijver ontwerp op. Als dat ontwerp uw goedkeuring heeft ontvangen, kan er een afspraak worden gemaakt voor de aanleg van de vijver.

Vijver laten aanleggen

Vijveraanleg

Vijver aan laten leggen

De beste tijd om een vijver aan te laten leggen is in het vroege voorjaar of in het najaar. Door de aanleg van de vijver in het vroege voorjaar uit te voeren, hebben de planten in de vijver een heel seizoen om zich te vestigen en aan te sterken. Tevens kan het vijvermilieu geleidelijk aan ontwikkelen en is de kans op groen water aanzienlijk lager, omdat de temperatuur van het water nog niet zo hoog ligt. Door de vijver aan te laten leggen in de zomer is de kans op groen water aanzienlijk hoger, omdat de temperatuur van het vijverwater hoger ligt. Kiest u voor vijveraanleg in het najaar? Dan moeten de waterplanten wachten tot het daaropvolgend voorjaar, zodat ze niet doodvriezen.

Vijver soorten

Hoveniersbedrijf Stevens kan verschillende soorten vijvers aanleggen:

 • Vijver voorgevormd: Heeft uw tuin alleen plaats voor een kleine vijver? Dan is een voorgevormde vijver iets voor u. Een voorgevormde vijver is eenvoudig aan te leggen en zeer geschikt voor kleine tuinen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Folievijver: Wilt u niet gebonden zijn aan een bepaalde vorm of wilt u een grote vijver aan laten leggen? Dan is een folievijver een betere keuze. Door te kiezen voor een folievijver kunt u zelf de vorm en grootte van de vijver bepalen.
 • Biologische vijver/Natuurvijver: Een biologische of natuurlijke vijver is een vijver waarin de ecosystemen van de natuur centraal staan. De vijver is rijk beplant, heeft een natuurlijke vorm en bevat veel dierenleven. Kunstmatige systemen zoals een vijverpomp, een filter en chemische bestrijdingsmiddelen krijgen in een natuurlijke vijver geen plaats.
 • Visvijver: Visvijvers zijn puur gericht op het houden van vissen. Vaak bevatten dergelijke vijvers geen planten en zorgen kunstmatige filtersystemen er voor dat het water schoon, helder en gezond blijft.
 • Plantenvijver: Plantenvijvers bevatten enkel planten en zijn zeer geschikt om de esthetiek van uw tuin naar een hoger niveau te tillen. Hoveniersbedrijf Stevens kan zowel grote als kleine plantenvijvers aanleggen. Wij zijn u graag van dienst.
 • Tuinvijver: Een tuinvijver is een combinatie van een visvijver en een plantenvijver. In sommige gevallen is het mogelijk om een tuinvijver zonder kunstmatig filtersysteem aan te leggen, waardoor uw tuinvijver een natuurlijke vijver wordt. De vijverplanten zorgen ervoor dat het water schoon blijft en voldoende zuurstof bevat. Wij helpen u graag met het vijverontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw tuinvijver.
 • Siervijver: Een siervijver is te herkennen aan zijn mooie vorm, sierlijke beplanting, bijzondere vissen en prachtige afwerking. Helder water zorgt ervoor dat alle elementen van de vijver de aandacht krijgen die ze verdienen. Hoveniersbedrijf Stevens legt uw siervijver graag voor u aan.
 • Spiegelvijver: Wilt u uw tuin optisch groter laten lijken? Dan is een spiegelvijver iets voor u. Een spiegelvijver is een ondiepe, kleinschalige vijver met een strakke vorm. Het ondiepe water zorgt ervoor dat de zon en de wolken optimaal weerspiegeld worden, waardoor uw tuin optisch groter lijkt. Spiegelvijvers worden meestal aangelegd in de buurt van of naast het terras, maar kunnen ook elders in de tuin aangelegd worden. Hoveniersbedrijf Stevens heeft jarenlange ervaring op het gebied van spiegelvijvers en legt uw spiegelvijver graag voor u aan.
 • Terrasvijver: Een terrasvijver is een kleinschalige vijver die vooral dient als decoratie van het terras. Het is mogelijk om een vijver aan te laten leggen met een waterval en/of een fonteintje, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een strakke terrasvijver, zoals een spiegelvijver. Hoveniersbedrijf Stevens geeft u graag advies.
 • Zwemvijver: Zwemvijvers bevatten een zwemgedeelte en een vijvergedeelte en zijn zeer geschikt wanneer u een zwembad in uw tuin wil laten aanleggen, zonder dat daarmee de esthetiek van uw tuin wordt aangetast. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vijver onderhoud

Naast het aanleggen van uw vijver kunnen wij ook het vijveronderhoud voor u uitvoeren. vijveronderhoud is een lastige klus die veel specifieke kennis vereist. De hoveniers van Hoveniersbedrijf Stevens beschikken over de vereiste kennis en voeren het vijver onderhoud met plezier voor u uit. Wilt u het onderhoud van de rest van uw tuin ook uitbesteden? Hoveniersbedrijf Stevens voert het tuinonderhoud graag voor u uit.

Vijver aan laten leggen? Neem contact op met Hoveniersbedrijf Stevens

Van tuinaanleg en vijveraanleg tot boomverzorging en gazononderhoud, voor alle groenwerkzaamheden bent u bij Hoveniersbedrijf Stevens aan het juiste adres. Heeft u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over ons hoveniersbedrijf of bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van vijveraanleg? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Vijver aanleg

Vijver laten aanleggen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan