Boomverzorging uitgevoerd met professionele materialen en machines

Boomverzorging

Bomen zijn een bron van leven en spelen een grote rol in de tuin en in het landschap. Van kleine fruitbomen tot grote, monumentale bomen, ze geven een tuin of landschap vorm en sfeer en voorzien ons van schaduw op warme dagen. Om er voor te zorgen dat u kunt blijven genieten van uw bomen, is boomverzorging echter van groot belang. Zonder goede verzorging loopt een boom meer kans op boomziektes en kan hij gevaar op gaan leveren voor zijn omgeving. De boomverzorgers van Hoveniersbedrijf Stevens voeren de boomverzorging graag voor u uit, zodat uw bomen altijd in topconditie zijn en u er onbezorgd van kan blijven genieten.

Boomverzorging uitbesteden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Boomverzorging uitbesteden aan Hoveniersbedrijf Stevens

Boomverzorging betekent letterlijk: het verzorgen van bomen. Het begrip boomverzorging omvat dus alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om een boom te verzorgen. Dat begint al bij het planten van een boom. Door een boom op de juiste wijze te planten wordt er een goede, stabiele basis gelegd, is de boom beter bestand tegen allerlei weersomstandigheden en kan de levensduur van de boom met jaren worden verlengd. Boomverzorging gaat echter verder dan het planten van bomen. Het omvat ook het onderhouden van bomen. Alle onderhoudswerkzaamheden die aan bomen worden uitgevoerd, zoals het snoeien van bomen of het verplaatsen van bomen, behoren tot boomverzorging. Boomverzorging zorgt er voor dat uw bomen gezond en veilig blijven, waardoor u jarenlang kunt genieten van prachtige bomen.

Wilt u genieten van gezonde, veilige bomen? Dan is boomverzorging onmisbaar. Door uw bomen goed te onderhouden zorgt u er voor dat al uw bomen in topconditie blijven en de juiste vorm behouden. Hoveniersbedrijf Stevens heeft ruim 10 jaar ervaring op het gebied van bomen en boomverzorging en voert alle werkzaamheden graag voor u uit.

Bomen planten en verankeren: het belang van een goede basis

Boomverzorging begint al bij het planten van bomen. De manier waarop een boom geplant wordt is allesbepalend voor de verdere levensduur van de boom. Een boom op de verkeerde manier planten zorgt er voor dat een boom sneller beschadigd raakt, ziek wordt of zelfs afsterft. Een boom op de juiste manier planten zorgt er daarentegen juist voor dat de boom een goede, stabiele basis heeft, waar het de rest van zijn leven van profiteert. Bomen planten wordt vaak onderschat. Vaak wordt gedacht dat bij het planten van bomen niet zo veel mis kan gaan. Wanneer een boom echter te diep of te ondiep wordt geplant, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de levensduur van de boom. Wilt u één of meerdere nieuwe bomen gaan planten en gunt u uw bomen een goede start? Door uw bomen te laten planten door de boomverzorgers van Hoveniersbedrijf Stevens, krijgen uw bomen een goede basis en kunt u onbezorgd genieten van uw nieuwe bomen.

Bomen snoeien

Bomen snoeien: al uw bomen in topconditie

Om bomen gezond, veilig en in de juiste vorm te houden, moeten ze zo nu en dan gesnoeid worden. Het snoeien van bomen kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Zo kunnen bomen gesnoeid worden om de groei te begeleiden, om de gezondheid van de boom te onderhouden, om de boom veilig te houden of om de vorm van de kroon te behouden. Daarnaast kunnen bomen gesnoeid worden uit traditie. Een traditionele snoei wordt bijvoorbeeld uitgevoerd bij knotbomen. Het snoeien van bomen is een flinke klus, die zowel voor u als voor de omgeving en de gezondheid van de boom steeds meer gevaren met zich meebrengt naarmate de boom groter wordt. De snoeiwerkzaamheden zelf uitvoeren is daarom sterk af te raden. Hoveniersbedrijf Stevens kan alle snoeiwerkzaamheden veilig en op de juiste wijze voor u uitvoeren. Wij beschikken over alle machines, apparatuur en ervaring die vereist zijn om deze vorm van boomverzorging tot een goed einde te brengen en zijn u graag van dienst.

Bomen verplaatsen: geef uw boom een tweede kans

Heeft u nieuwe plannen voor uw tuin maar staat een boom in de weg? Dan is het niet altijd nodig om deze te verwijderen. Door de boom te verplaatsen, worden gezonde bomen niet onnodig gekapt en krijgt uw boom een tweede kans. Het verplaatsen van bomen is een behoorlijke klus die alleen uitgevoerd kan worden met professionele materialen. Wilt u één of meerdere bomen verplaatsen? Hoveniersbedrijf Stevens denkt graag met u mee over de mogelijkheden en voert deze boomverzorgingswerkzaamheden graag voor u uit.

Bomen verwijderen: ruimte voor nieuwe plannen

Soms kan het voorkomen dat een boom niet verplaatst kan worden, waardoor deze verwijderd moet worden. Het verwijderen van bomen kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Zo kan een boom in de weg staan van nieuwe plannen, kan een boom ziek zijn, te veel overlast veroorzaken of gevaar opleveren voor zijn omgeving. Bij het verwijderen van bomen, ook wel bomen kappen, bomen rooien of bomen vellen genoemd, komt veel kijken. Zo moet bepaald worden op welke manier de boom het veiligst verwijderd kan worden, welke materialen gebruikt moeten worden en welke methode de minste overlast veroorzaakt. Wilt u bomen verwijderen, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe plannen? Hoveniersbedrijf Stevens voert alle kapwerkzaamheden veilig en efficiënt uit, zodat de overlast beperkt blijft.

Bomen verwijderen

Boomverzorging voor vakantieparken

Vakantieparken zijn pas echt compleet als ze prachtig aangelegd zijn en rijk zijn aan grote, majestueuze bomen. Bomen zorgen voor gezelligheid, geven het park vorm en uitstraling en zorgen voor privacy, maar brengen ook veel onderhoud met zich mee. Zeker in een vakantiepark is het belangrijk dat de bomen veilig en gezond zijn, zodat de gasten in het park zonder zorgen kunnen rondlopen en rondrijden. Bent u eigenaar van een vakantiepark en wilt u dat de bomen in uw park hun prachtige uitstraling behouden en tegelijkertijd veilig en gezond blijven? Hoveniersbedrijf Stevens voert alle boomverzorging in vakantieparken graag voor u uit, zodat uw park veilig blijft.

Boomverzorging voor gemeentes

Hoveniersbedrijf Stevens werkt in opdracht van allerlei opdrachtgevers. Zo kunnen particulieren en bedrijven bij ons terecht, maar werken wij ook in opdracht van overheden, zoals gemeentes. Dankzij ons grote materieel en professionele gereedschappen kunnen wij alle boomverzorgingsklussen veilig en efficiënt uitvoeren, zodat de overlast beperkt blijft en er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Hoveniersbedrijf Stevens kan zowel zelfstandig als in samenwerking met andere bedrijven en instanties werken en kan in alle situaties boomverzorging uitvoeren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden van boomverzorging voor gemeentes te bespreken of een afspraak te maken. Wij staan u graag te woord.

Uw bomen in goede handen

Bomen goed verzorgen draagt bij aan de gezondheid van de boom en kan er voor zorgen dat de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Uw bomen zelf verzorgen brengt echter veel risico’s met zich mee, zowel voor u als voor uw bomen. Omdat u zelf niet altijd over de juiste materialen beschikt, kunnen bepaalde werkzaamheden onveilig uitgevoerd worden, waardoor u uzelf en uw omgeving in gevaar brengt. Een gebrek aan ervaring kan er vervolgens voor zorgen dat u uw boom op de verkeerde manier onderhoudt, met boomziektes, gevaar of het sterven van de boom tot gevolg. Om zeker te weten dat uw bomen op de juiste wijze verzorgd worden, is het aan te raden om de boomverzorging van uw bomen niet zelf uit te voeren, maar uit te besteden aan een ervaren hoveniersbedrijf. Hoveniersbedrijf Stevens beschikt over alle materialen, apparatuur en ervaring om uw bomen goed te verzorgen. Dankzij onze professionele materialen en gereedschappen kunnen wij deze vorm van tuinonderhoud veilig en op de juiste wijze uitvoeren. Uw bomen zijn bij ons in goede handen.

Contact opnemen met Hoveniersbedrijf Stevens

Goede boomverzorging is onmisbaar. Het kan levensverlengend werken en het zorgt er voor dat uw bomen veilig en gezond blijven. Heeft u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over ons hoveniersbedrijf in Hoogeveen en de rest van Nederland of bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bomen verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Boomverzorging uitbesteden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan